Iris' Garden Ecology

Blog. Want een betere wereld begint in de eigen tuin!

Winnaars van de Tuinlogica weggeefactie [+ Kortingscode]

En de winnaars zijn… Ja, er zijn meerdere. Plus, voor wie net naast het net heeft gevist en/of Tuinlogica gewoon wil aanschaffen heb ik ook een verrassing: een kortingscode om deze te bestellen!

Funderingen voor stapelmuurtjes

Allereerst: bedankt aan alle deelnemers van de winactie! Ik wou dat ik jullie allemaal een exemplaar van Tuinlogica: De natuur in je voordeel gebruiken met permacultuur kon toesturen, of ten minste een klein bedankje, maar na 2 boekwinnaars en 6 runners-up die ik nog een kleinigheidje ga toesturen, moest het jammer genoeg wel een keer stoppen. Want ik kon moeilijk kiezen – jullie reacties waren zo leuk! Jullie reageerden bezield en massaal: op deze blog, Facebook en Instagram kwamen er in totaal wel 44 reacties! En veel van jullie deelden mijn bericht of likete deze (zelden zoveel reactie gezien!), waar ik ook heel erg blij mee ben!

Ik heb iedereen waar mogelijk via een persoonlijk bericht laten weten of ze hebben gewonnen of niet (alleen Facebook laat dat niet geheel toe dus kon ik niet iedereen persoonlijk bereiken). Twee winnaars moeten hun mail/Facebookberichten nog checken…

De winnaars

Zoals ik al schreef, het was erg lastig een keuze te maken. Dat had ik van tevoren wel verwacht, maar niet dat het zó moeilijk zou worden. Om tot een keuze te komen heb ik allereerst de reacties gehusseld en geanonimiseerd, zodat ik zo eerlijk mogelijk kon kijken. Daarna heb ik de reacties geschrapt waar voor mij te weinig informatie in zat om een goed beeld bij te krijgen. De volgende stap werd al lastiger. Ik zocht naar wie ik het meeste met mijn boek denk te kunnen helpen, bij wie ik denk dat die het beste past en wie de mooiste/meest uitdagende projecten hebben. Uiteindelijk bleven er nog steeds 10+ over! Daarna streepte ik reacties tegen elkaar weg en kwam zo uiteindelijk op 7… Toen zat ik vast. Ik heb die lijst met reacties met mijn man en ouders gedeeld en hun meningen gevraagd. En langzaam kwamen we gezamenlijk tot dezelfde conclusie.

De winnaar uit die lijst heeft het boek gewonnen. De andere 6, de runners-up, krijgen kleinigheidje (geheim wat, voor nu 😉 ). Maar, zoals ik al zei, ik heb besloten 2 boekwinnaars uit te roepen. Want op Instagram kwam ook iemand voorbij die een groene bieb beheert. Dat vond ik zo’n mooi doel dat ik daaraan ook graag een boek wil bijdragen. Dat is dus de tweede boekwinnaar geworden, die buiten mijn besluitproces om viel.

En nu, zonder veel gedoe, degenen die in de prijzen zijn gevallen. Tussen [..] heb ik gezet via welk kanaal deze personen gereageerd hebben.

Boekwinnaars

1.

Annelot liet een hele mooie reactie achter op deze blog! Haar tuin is een ecologisch paradijsje, wat super klinkt, en ik vond het vooral inspirerend hoe zij haar schoonmoeder en buurtgenoten helpt met tuinieren! Gefeliciteerd Annelot!

2.

Marleen van @omdetuinleiden [Instagram] introduceerde mij aan de term LETS (= ‘Local Exchange and Trading System’). Zij werkt aan een groene versie daarvan, waarbij groene kennis, spullen en diensten worden geruild, o.a. via een groene bieb voor buurtbewoners. Gefeliciteerd!

Beide krijgen per 17 maart een exemplaar van Tuinlogica toegestuurd, op de dag dat deze uitkomt!

Runners-up

Vlinderbosje voor zon/halfschaduw
 • Sandra [irisgardenecologyblog.nl]
 • Jolanda [irisgardenecologyblog.nl]
 • Sanne van @in.de.langenhof [Instagram]
 • Jannie van @moestuindekoekoek [Instagram]
 • Karin van @tuinavonturier [Instagram] en Karins Heemrijke Natuurtuin [Facebook] (reageerde via beide kanalen, één reactie voor zichzelf en één om een ander te nomineren 🙂
 • Tabitha [Facebook]

Geen boek, wel alsnog gefeliciteerd wat jullie krijgen per 17 maart een klein bedankje toegestuurd!

Ik heb van meerdere de Instagram/Facebook handles erbij gezet waarmee ze reageerden, omdat ze hele leuke accounts hebben om te volgen!

En nogmaals bedankt aan iedereen die reageerde, deelde en likete! Gebruik vooral de kortingscode hieronder!

Kortingscode

Naast de prijzen, je kans gemist of wil je liever bestellen? Ook voor jullie heb ik een bedankje voor de steun.

Helaas, de korting is verlopen. Je kunt Tuinlogica vinden bij o.a. Groeneboekenshop.nl, Bol.com, Bruna.nl – en mocht je in of rond Haarlem komen, Kennemer Boekhandel daar heeft ‘m ook!

3 reacties op “Winnaars van de Tuinlogica weggeefactie [+ Kortingscode]

 1. Marianne
  12 februari 2023

  Niet gewonnen, maar nu het boek besteld met je kortingscode 😃 dankjewel.
  Ik ben heel benieuwd!

  • Iris Veltman
   12 februari 2023

   Jouw reactie was ook heel leuk Marianne! Dank je wel daarvoor. Ik hoop dat je veel plezier hebt van Tuinlogica!

 2. Karin
  17 februari 2023

  Da’s een extra cadeautje Iris, dankjewel! Ik heb het boek meteen besteld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: