Iris' Garden Ecology

Blog. Want een betere wereld begint in de eigen tuin!

Decoratieve winterse zaadhoofden [galerij]

Mooie winterplanten hoeven niet te bloeien. Ze stelen de show met opvallende en aparte zaadhoofden, die soms uitnodigen om aangehaald te worden. Dat maken deze foto’s wel duidelijk – voor zowel tuin- als wilde planten.

Oeps! In de eerdere versie las de kop ‘Decoratieve vinterse zaadhoofden’! Ik ben Deens aan het leren, misschien komt het daardoor XD

Steeds meer mensen snoeien pas rond maart. En dat is super! Want ook uitgebloeide planten kunnen boeien, zoals je in de foto’s hieronder wel kunt zien. Een laagje sneeuw erover maakt het af, maar persoonlijk geniet ik ook zonder van de vormen. Bijkomend (en niet onbelangrijk) voordeel: je geeft zo insecten de kans in jouw tuin te overwinteren. Zij worden weer graag opgesnoept door vogels en slaapverstoorde egels.

Eén reactie op “Decoratieve winterse zaadhoofden [galerij]

  1. Ria
    17 februari 2021

    Jahaaa, ik vind ze prachtig, heb ook vanalles hier in huis staan. In mijn tuin laat ik zoveel mogelijk staan, en ik heb gelezen dat je ze ook niet helemaal tot onderaan moet wegknippen omdat daar dan juist de eitjes zitten die pas deze zomer uitkomen. Ik ga t proberen …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 17 februari 2021 door in Algemeen, Ecologisch tuinieren en getagd als , , , , , , , , , , .
%d bloggers liken dit: