Iris' Garden Ecology

Blog. Want een betere wereld begint in de eigen tuin!

[Vlogje] ‘Onkruid’ blijkt een cadeautje

Eens héél iets anders: mijn allereerste vlog (IEP!) Over een vrijwilliger in mijn tuin. Ik liep al een tijdje met dit idee rond. Ik vind mezelf vréselijk op camera (de meeste mensen, geloof ik, dat scheelt dan weer), maar moest er toch aan geloven om de basiscursus permacultuur online te maken. En dat ging eigenlijk lang niet zo slecht als ik had verwacht. En nu had ik eindelijk eens de moed om het te proberen – zeer spontaan, niet eens mijn haar geborsteld (oeps XD), ik zat toevallig naast het plantje waar ik al een tijdje over wil schrijven/praten en dacht, laat ik het proberen. Het is heel simpel, geen uitgebreid verhaal (wie weet als ik de smaak te pakken krijg) of super apparatuur, maar volgens mij wel een leuke manier om steeds wat van mijn tuin te laten zien en bijvoorbeeld ook van leermomentjes in de natuur of op andere plekken. Laat me weten wat je ervan vindt!

Begin meteen met groeien!

Leer interactief en op eigen tempo.

6 reacties op “[Vlogje] ‘Onkruid’ blijkt een cadeautje

 1. marianne
  11 juli 2020

  Leuk filmpje! Onkruid is eigenlijk een onaardige naam voor planten die spontaan opkomen zoals de liguster. Ik noem ze liever gewildgroei. De kornoelje wil ook nog wel eens gratis opduiken. En de karmozijnbes. Zo vul ik mijn tuin met allemaal aanwaaiplanten, hartstikke handig!

  • Iris Veltman
   15 juli 2020

   Haha, ja helemaal met je eens. Onkruid noem ik zelf liever Vrijwilligers, maar die komt in zo’n titel niet bij iedereen even goed aan 😛

 2. iete
  13 juli 2020

  Leuk! Jij op een vlogje. De geur van bloeiende liguster brengt bij mij ook mijn jeugd (in Den Haag) terug, buiten spelen in de straat en naar school lopen. In mijn tuin (in Friesland) kwam hij ook spontaan, helaas op een plekje waar we iets te bouwen hadden. Goed idee om hem weer uit te nodigen.

  • Iris Veltman
   15 juli 2020

   Heerlijk om er zo’n herinnering aan te hebben 😀
   Leuk dat hij weer een plekje gaat krijgen!

 3. Blauwkous
  14 juli 2020

  Héél leuk experiment en dat poes ook kwam kijken maakt mijn dag extra goed 😉
  Als slechthorende maak ik gebruik van de ondertiteling, ‘automatisch gegenereerd’ komt er dan maar de ‘vertaling’ is er een beetje een van haken en ogen. Zonde maar daar kan men zelf niets aan verbeteren denk ik.

  • Iris Veltman
   14 juli 2020

   Hoi Blauwkous :D,
   Dat is jammer van de ondertiteling. Het staat wel hoog op mijn lijst om mijn cursusfilmpjes Te voorzien van zelf geschreven ondertiteling, dus dan zal ik de vlogs er ook in meenemen.
   Zou je een transcriptie willen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 11 juli 2020 door in Algemeen en getagd als , , , , , , , .
%d bloggers liken dit: