Iris' Garden Ecology

Blog. Want een betere wereld begint in de eigen tuin!

Tuindagboek: verrassingsbollen

In de categorie ‘Tuindagboek’ schrijf ik over wat me in de tuin is overkomen. Deze keer: een vondst tijdens het wandelen.

Na het werken en nog net voordat ik *hatsjoe* ziek werd zag ik even de kans om een wandelingetje te maken. Ik bereidde een blogpost voor en wilde daar tegelijkertijd foto’s voor nemen en koos een route die langs allerlei tuinen en volkstuinen loopt. Voor die specifieke blogpost kwam ik een beetje bedrogen uit – daarover de volgende keer meer – maar bij het lopen langs de opgedirkte en opgeschoonde volkstuintjes vond ik wat interessants in het gras. Het herinnerde me aan een wandeling die ik in het najaar van 2017 maakte, door de duinen bij Egmond aan Zee met een groepje van Groei&Bloei. Die keer vonden we in de berm naast volkstuintjes een hele zooi gedumpte aardappelen. Meerdere mensen raapten een avondmaaltje bij elkaar, terwijl ik mij afvroeg of ze soms uit de oren groeide bij wie ze gedumpt had, dat ‘ie er zo graag vanaf wilde. Enfin, ook dit keer was het raak. Iemand had voorjaarsbollen gedeeld en het overtollige in de berm gegooid. Wellicht niet de meest ecologische manier om planten uit de tuin te verwijderen – denk verspreiding van invasieve soorten en bestrijdingsmiddelen – maar daar heb ik het nu even niet over. Nee, het leuke was dat ze al aarzelend uitliepen. En in mijn achtertuin kan ik nog wel wat voorjaarsbollen gebruiken, zeker het soort dat verwildert en zichzelf uitbreidt, zoals wat-voor-bollen-dit-dan-ook-mogen-zijn. Dus ik zocht een paar mooie, gave bollen uit, wikkelde ze voorzichtig in een zakdoek en stopte ze in mijn jaszak, om ze bij thuiskomst uit te planten. Geen idee wat het zijn, narcissen misschien? Er valt nu nog niet zo veel te zien, maar ik wacht graag af. De charme van zomaar een stel bollen voor het oprapen vinden zit ‘m  – vind ik – toch vooral in de verrassing.

4 reacties op “Tuindagboek: verrassingsbollen

  1. groengenot
    19 januari 2018

    Zo’n verrassing zou ik ook wel willen vinden! Benieuwd wat daar uit gaat komen …😊

  2. Heidi
    20 januari 2018

    Leuk! Ik vond er bij het opruimen van ons tuinhuis een stuk of 10. Geen idee wat, maar ondertussen heb ik ze ook geplant en komen de neusjes boven 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 19 januari 2018 door in Tuindagboek en getagd als , , , , , , , , .
%d bloggers liken dit: