Iris' Garden Ecology

Blog. Want een betere wereld begint in de eigen tuin!

Een geweldig groen 2018!

Het is dan wel geen vuurwerk, maar een bloeiende tuin is wat mij betreft minstens zo spectaculair – en er is langer van te genieten 😉

Voor mij was het afgelopen jaar een moeilijk jaar. Ik probeerde mijn werk te doen, leuke posts te schrijven en verder te gaan met ecologisch tuinieren, permacultuur en voedselbossen onder de aandacht te brengen. Dat vind ik belangrijk, want ik ben ervan overtuigd dat we duurzaam met onze omgeving kunnen omgaan, met rijkdom in plaats van verarming. Waar beter beginnen dan in de eigen tuin, waar de resultaten vlak onder je neus liggen? Maar dat werd me vooral het laaste halfjaar erg moeilijk gemaakt. In een eerdere blogpost schreef ik al dat ik nog steeds herstellende ben van een zware vorm van zwangerschapsvergiftiging en dit jaar een felle terugval beleefde. Dat heeft het schrijven vaak moeilijk gemaakt, niet in de laatste plaats omdat mijn hoofd heel ergens anders was. Het goede nieuws is, dat er inmiddels meer bekend is over wat er in mijn lichaam gebeurt, waardoor ik maar niet kan herstellen. Daarvoor word ik nu behandeld en er zit flinke vooruitgang in. Mogelijk kan ik zelfs volledig herstellen, maar daar durf ik op dit moment nog niet vanuit te gaan. Maar hopelijk zet deze lijn zich door en kan ik me in 2018 weer langzaam steeds meer op mijn passie storten. En dan kan ik weer met meer geestdrift blogposts schrijven. So, good things are coming!

Één van de onderwerpen die ik hoop te kunnen versterken dit nieuwe jaar is permacultuur op een kleine schaal. Al langer wil ik daarmee mijn eigen situatie versterken en efficiënter maken. Het bleek al dat veel van jullie in iets soortgelijks geïnteresseerd waren. En de verhoging van de BTW op voedsel is voor mij nog een extra stimulans om dat te doen. Dus ik verwacht dat ik het één en ander over dit onderwerp zal schrijven, maar wie weet wat het komende jaar me brengt aan inspiratie? Dat kan zo’n beetje overal vandaan komen. Ik zou zeggen: stay tuned.

Ik hoop dat jullie net zulke mooie vooruitzichten in het verschiet hebben als ik en een mooi jaar tegemoet gaan! En ik zal mijn best blijven doen om leuke en informatieve stukjes te schrijven over een heel scala aan tuin/duurzaamheid/groen-gerelateerde onderwerpen!

13 reacties op “Een geweldig groen 2018!

 1. lefabuleuxjardin
  1 januari 2018

  Knap hoor , ondanks een kwakkelende gezondheid toch nog zo productief, accuraat en inspirerend zijn op je blog. Mijn gezondheid was prima, maar die van de jongste zoon is met momenten levensbedreigend geweest, waardoor het wel zeer stil bleef op mijn blog dit jaar. Gelukkig is passie moeilijk te temmen en heb ik dit jaar ondanks alles heel wat permacultuur inzichten verworven en ja hoor ook hier, dankzij jou volhardendheid… Ik vraag me af wat een overvloed aan leerrijks we hier zullen aantreffen als je behandeling aanslaat 😉 Ik wens dat 2018 voor jou een jaar van volledig herstel zal zijn en ben er van overtuigd dat je passie het allemaal extra mooi zal maken.

  • Iris Veltman
   6 januari 2018

   Wauw, dat is vreselijk zeg. Liever dat hij mijzelf overkomt dan mijn kleintje. Heel veel sterkte en succes. En op naar een beter jaar!

 2. Josine
  1 januari 2018

  Ik geniet enorm van je blogs, en heb ze inmiddels zo’n beetje allemaal gelezen. Super knap dat je, met zo’n ziek lijf, dit toch volhoudt. De beste wensen voor 2018 vol gezondheid en, ok dan, permaculturen😜

 3. margreet hirs
  1 januari 2018

  1 Januari en alweer aan het werk in de tuin!
  Lieve Iris, dat het maar een heel goed jaar voor je mag worden.
  Ik heb er alle vertrouwen in!

  groet, margreet hirs

 4. groengenot
  1 januari 2018

  Wat een geweldig mooie foto heb je hier! Dit doet zo’n deugd in deze donkere dagen en is inderdaad veel en veel meer mooier dan vuurwerk.😊

  Ik hoop zo voor jou dat het dit jaar helemaal goed komt met je gezondheid! Ook al ken ik je (nog) maar alleen via hier en je teksten in ‘Seizoenen’, toch weet ik dat je een hele toffe madame bent!

  Ik wens je veel mooie momenten en heel veel tuinplezier in 2018!!!💚🍀

  Hilde

  • Iris Veltman
   6 januari 2018

   Zoals gewoonlijk weer ontzettend positief bericht van Hilde 🙂
   Dank je wel, en ook mooie tuinmomenten en tuinplezier terug!

 5. zem
  3 januari 2018

  Iris, van harte hoop ik dat je gezondheid sterk zal verbeteren, zodat je kunt doen wat je allemaal zou willen doen.
  Hoewel je blogs niet veel beter en informatiever kunnen! Je gaat diep op de materie in, zodat je blogs zeer leerzaam zijn.
  Veel tuingenoegens voor 2018!
  Hartelijke groet, Zem.

  • Iris Veltman
   6 januari 2018

   Zem, dank je wel 🙂
   Ontzettend goed jaar en dat alles maar volop mag bloeien:)

 6. De Fruitberg
  3 januari 2018

  Iris, ik wens je in de eerste plaats een gezonder 2018 toe, en verder ook veel groen tuinplezier in 2018.

 7. Miranda
  10 januari 2018

  Beste Iris,
  Ik ben met veel plezier je blog gaan lezen!
  Mijn vriend en ik hebben onze eerste koophuis gekocht met best grote tuin (160 m2) in Maart wordt de tuin van top tot teen aangepakt. Ivm verzakkingen en jarenlange achterstallig onderhoud van de tuin van vorige bewoners.
  Door het lezen van je blog ben ik helemaal enthausiast geworden van onder andere mulchen!
  Ik vind het best spannend om de juiste planten en struiken te kiezen en de tuin ook nog goed in leven te houden aangezien ik een uber groentje ben betreft tuinieren, maar met jou tips moet dit gaan lukken!
  Ik wens je veel sterkte en beterschap met je gezondheid.
  Groetjes,
  Miranda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 1 januari 2018 door in Algemeen.
%d bloggers liken dit: