Iris' Garden Ecology

Blog. Want een betere wereld begint in de eigen tuin!

Tuindagboek: Studeren, studeren

huisje-boompje-paddenstoel

In de categorie ‘Tuindagboek’ schrijf ik over wat me in de tuin is overkomen. Deze keer: Engels, permacultuur en zonneschema’s…

Er gebeurt momenteel wat minder op mijn blog, sorry daarvoor! Ik probeer het wel, maar ik kom met moeite aan het schrijven van één blogpost per week toe, laat staan twee. And much of my thinking process is now in English, which makes writing in Dutch a little weird… Een deel van de vaste lezers zal het al weten, maar voor degenen die nog niet op de hoogte zijn: op dit moment ben ik bezig met de (online) Permaculture Design Course van Oregon State University. Vandaar het vele Engels. En die duurt 10 weken, met als schatting dat je er 10 uur per week mee bezig bent. Nou, ik niet. Het is een combinatie van alles opschrijven in Engels, waar ik toch altijd wel aardig mee dacht te zijn – maar nu ben ik regelmatig meer dan een kwartier bezig om te bedenken hoe ik iets het beste uit kan leggen. Ik moet er regelmatig voor naar Alkmaar (want dat is heel leuk: ik mag daar een pluktuin ontwerpen als project voor de studie). En natuurlijk: ik ben een perfectionist en eigenwijs, oftewel: ik doe vrijwel altijd meer dan wat gevraagd wordt, alleen al omdat ik dat er zelf bij vind horen (bewijs: ik heb een hele zonnestudie ingeleverd als toevoeging bij een microklimaten-map) en ik schrijf alles mee. Álles? Ja, echt alles, al zijn het onderwerpen die zelfs mijn man inmiddels kan dromen. Er zou maar net iets tussen zitten wat ik nog niet wist of het zal maar in één van de wekelijkse toetsen letterlijk gevraagd worden. Die zijn trouwens best pittig, want steeds stellen ze vragen waarop het antwoord niet zomaar a, b of c is en waarover je dus goed moet nadenken. En dan nog bedenken hoe je dat eens in het Engels zal verwoorden. Ik ben opgegroeid met de boeken van Harry Potter en – ken je ze? – het personage Hermione Granger. Nou, ik voel me momenteel precies haar. Inclusief wild, pluizig haar, want ik heb er geen tijd voor. Enfin, al met al ben ik er makkelijk 2,5 volle dagen per week mee bezig… Daarom begrijp je nu misschien wel dat ik mijn tijd – met regulier werk erbij, want dat gaat gewoon door – heel precies moet indelen. Dus ik zal de komende weken mijn best doen om blogposts te blijven schrijven, maar soms pak ik iets wat indirect uit de cursus voortkomt (zoals de Ecosystem engineers of de 12 permacultuur ontwerp principes) zodat ik niet te lang bezig ben om iets nieuws te bedenken en soms sla ik daarom een tweede blogpost over. Ik hoop dat jullie de stukken die ik wel post in de tussentijd met plezier blijven lezen en nog even geduld hebben tot ik weer alle aandacht erbij heb. Week 4 van de cursus is bijna klaar, dus nog 6 weken te gaan. Daarna start het nieuwe groeiseizoen en hopelijk kan ik er dan weer (na bijslapen) met nieuw enthousiasme en inzichten tegenaan. Voor nu deel ik met jullie de bovenstaande foto, van wat toch overduidelijk een kabouterhuisje is.

6 reacties op “Tuindagboek: Studeren, studeren

 1. iete
  3 februari 2017

  Lieve Iris, leg je lat niet zo hoog dat je er net niet bij kunt. (ook) Door jouw blogjes ben ik meer van mijn tuin gaan genieten. Blijf dat zelf ook doen alsjeblieft. Permacultuur is toch 80% observeren? Of was het 90?

  • Iris Veltman
   4 februari 2017

   Hahaha! Ja, daar heb je ook wel weer gelijk in. Bedankt voor de lieve woorden 🙂

 2. zem
  3 februari 2017

  Een schitterende foto!
  Doe het maar rustig aan en vertel ons zo nu en dan, op jouw tijd, wat je hebt opgestoken.
  Hartelijke groet, Zem.

  • Iris Veltman
   4 februari 2017

   Dank je wel 🙂 Het kabouterhuisje kwamen we op vakantie tegen. k Zal jullie op de hoogte houden van de cursus 😉

 3. Tom
  5 februari 2017

  Hi Iris,

  Ik kijk al uit naar de vele extra gouden tuintips die je met ons kan delen om ons zo ook ene beetje wijzer te maken.

  Veel succes met de studies! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 3 februari 2017 door in Tuindagboek en getagd als , , .
%d bloggers liken dit: