Iris' Garden Ecology

Blog. Want een betere wereld begint in de eigen tuin!

Tuindagboek: Hard werken zonder spijt

dennennaaldenIn de categorie ‘Tuindagboek’ schrijf ik over wat me in de tuin is overkomen. Deze keer: metaforische bergen maakten zich vandaag van me meester (blijkbaar).

De drukte is momenteel immens. Het is als een enorme berg. Iedere dag lijk ik een heel stuk te hebben geklommen, om vervolgens omhoog te kijken en te zien dat de top niet in het minste dichterbij is gekomen. Net achter die top ligt een beloning: vakantie – maar die is op dit moment voorlopig nog niet in zicht. Met iedere klim zie ik nieuwe dingen, leer ik weer iets nieuws, maar ik merk dat mijn benen het steeds zwaarder gaan vinden. Die top, die moet niet meer te lang op zich laten wachten.

Wellicht klinkt dit niet zo vrolijk. Soms is alles een beetje overweldigend. Afgelopen maanden heb ik een terugval ervaren in het herstel van HELLP (zwangerschapsvergiftiging), terwijl het daarvoor juist zo goed leek te gaan. Planten die ik in juli en augustus had gekocht, gekweekt of gekregen, hebben twee weken geleden pas een plekje gekregen. En net op tijd ook, voordat de eerste vorst inviel. Ik had er gewoon geen tijd en energie voor. Met een strak schema moet het lukken om alles op tijd af te krijgen, ook al gaat het slechts met hele kleine beetjes vooruit.

Terug naar die berg. Hoe hoger ik klim, hoe ijler de lucht lijkt te worden. Maar voor geen goud kijk ik achterom. De dingen die op mijn pad liggen, al is ieder daarvan een hindernis op zich, zijn ook wat me juist verder doen willen gaan. Gave projecten, waarvan ik heel blij ben dat ik ze mag doen en niet kan wachten om straks het resultaat te zien. Onderwijs en een voedselbos dat zich langzaam vormt (PermacultuurCentrum Haarlem). Zelfs een cursus ‘Intro to Permaculture’ (via Oregon State University bij Canvas.net – je kunt nog tot 18 november meedoen met de gratis 4-weken cursus), die me veel nieuwe inspiratie en energie geeft. Ook niet onbelangrijk: alle interessante mensen die ik tegenkom onderweg, die net een ander pad gaan dan ik. Zoals een wijze tekenfilm eens zei: “You gotta focus less on the where and more on the going.” (uit Avatar: The last airbender) Precies dat. Ik kan doen waar mijn passie ligt en waar ik daadwerkelijk in geloof. En als ik daarnaar kijk, dan lijkt ineens die berg helemaal niet zo groot meer.

3 reacties op “Tuindagboek: Hard werken zonder spijt

  1. lefabuleuxjardin
    11 november 2016

    I know the feeling 😊

  2. zomaareentuin
    13 november 2016

    Fijn is dat he, mensen ontmoeten die je begrijpen waar je mee bezig bent. Fijn dat de berg wat lager is geworden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 11 november 2016 door in Tuindagboek en getagd als , , , , .
%d bloggers liken dit: