Iris' Garden Ecology

Blog. Want een betere wereld begint in de eigen tuin!

Tuindagboek: Wie knabbelt daar aan mijn appels?

appel-met-hapjes-eruit

Één van de appels in kwestie.

Ik wed dat jullie geen last hebben van deze knager 😉Vogels, slakken, pissebedden, kevertjes… Als je ecologisch appels kweekt, dan heb je te leven met wat hapjes uit je appels hier en daar. Ik vind het niet erg, meestal snijd ik de plekjes eruit en gebruik ik de rest om te bakken, een enkele sterk toegetakelde appel laat ik liggen voor de dieren. Er blijft nog genoeg over, in ieder geval.

Maar dit jaar heb ik er nog een knager bij. Het is een beetje een onverwachte soort. Deze laat vele, kleine hapjes achter. Sommige zijn niet eens helemaal doorgebeten. Zoete appels, zuurdere appels, het maakt niet uit. Het gebeurt alleen bij appels die op 80 cm of lager liggen of nog hangen aan de boom. Zelfs binnen…

Wat knaagt er aan mijn appels? Mijn zoontje van twee, blijkt. Hij probeerde ze nog dat ze aan de boom hingen (en zei dat ze heel lekker smaakten, ondanks dat ze nog niet rijp waren). Nu hebben we geoogst en als hij er nu bij kan, dan pikt hij een of meerdere appels zó van de tafel of het aanrecht, neemt er hapjes uit en legt ze weer terug… We hebben zo veel appels (ik moet ze nog wegen maar het waren meer dan drie grote manden vol) dat ik geen idee heb waar ik ze anders zo snel kwijt moet. Hoe dan ook, we krijgen dit jaar dus nog met meer vraat te maken. Maar we hebben in ieder geval een kind dat genoeg fruit binnenkrijgt mrgreen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 27 oktober 2016 door in Tuindagboek en getagd als , .
%d bloggers liken dit: