Iris' Garden Ecology

Blog. Want een betere wereld begint in de eigen tuin!

Kruidenboeket met eetbare bloemen

Kruidenboeket2 eetbaarAfgelopen week was het afscheid van een oud-docent Milieukunde, die met pensioen gaat. In het idee van duurzaamheid & genieten maakte ik een kruidenboeket mét eetbare bloemen erin.

Oké, even persoonlijk maar het niet noemen vind ik toch raar: voor nu hou ik het even kort, want mijn oom is overleden en echt lekker schrijven zit er duidelijk niet in. Eigenlijk had ik daardoor van de week ook een beetje tegenzin om naar het afscheid van mijn docent te gaan, hoewel ik dat ervoor wel graag wilde – al die mensen, help. Toch ben ik enorm blij dat ik wel gegaan ben, het was toch erg leuk en gezellig en ik ben weer geïnspireerd door alle ideeën rondom een meer duurzame samenleving! Het heeft me ook nog eens opgevrolijkt. En sowieso, deze leraar doceerde juist ethiek, met een passie waar ik nog steeds door geïnspireerd ben, dus dat is toch wel iets waar ik graag heen wilde! En tja, dan kan ik toch niet aankomen met een bos niet-fairtrade, bespoten bloemen uit toedeledokistan? Dus ik dacht: een kruidenboeket uit eigen tuin. Leuk, simpel, lekker en ook nog eens heel persoonlijk. Deze keer met hele andere planten dan in de DIY, dus nog meer ideeën!

Dit keer koos ik voor geheel eetbaar en planten die bij elkaar in gerechten passen. Bovendien moesten er natuurlijk bloemen in, het blijft een boeket.

kruiden bosjes eetbaar boeket kaartje

Ik koos voor meerdere thee- en kruidenwaterplanten: roomse kervel, pepermunt, honingmeloensalie, citroenmelisse en de bloemen van lavendel. Daarnaast heerlijke bloemen voor in salades en voor op brood: salie ‘Hot lips’ (die met rood/witte bloemen) en de geelbloeiende meerjarige kool. De bosjes bond ik afzonderlijk samen en deed er een kaartje (van gerecyclede posters) aan met een korte beschrijving van wat het is, wat en hoe het eetbaar is. Dat bond ik uiteindelijk allemaal samen met nog een kaartje met tips voor recepten. Tada: kruidenboeket!

Enne hij moest ook nog eens mee in de trein, dus ik heb de stelen in een vochtig zakje gewikkeld en het geheel voorzichtig in oude kranten gerold om het heel te houden in mijn (rug!)tas – dat is gelukt 😉

kruiden bosjes eetbaar boeket

3 reacties op “Kruidenboeket met eetbare bloemen

 1. lefabuleuxjardin
  25 juni 2016

  Super idee !

 2. Rita Rogiers
  25 juni 2016

  Echt leuk hoor, ik volg je blog met veel interesse en ben steeds blij met een nieuw schrijfsel van jou. Sinds ik je ecologische tips opvolg groeit alles veel uitbundiger in mn tuin, geen kale aarde meer en chop and drop methode
  Op goeie weg voor een mooiere natuur en wereld
  Dank je
  Rita

  • Iris Veltman
   27 juni 2016

   Hoi Rita,
   Dank je wel voor de ontzettend leuke complimenten en echt super om te horen dat je tuin het zo goed doet! Ik hoop dat je er heerlijk van geniet (ondanks de regen van momenteel) 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 24 juni 2016 door in Algemeen, DIY's en getagd als , , , , , , .
%d bloggers liken dit: