Iris' Garden Ecology

Blog. Want een betere wereld begint in de eigen tuin!

Nog véél meer plaats in de vensterbank aub!

meer ruimte in vesterbank aub

Het is weer zover: ik heb weer eens ruimtetekort voor alle zaailingen. En daarop verzin ik steeds weer nieuwe oplossingen…

Een kort stukje vandaag, want ik moet weer voorzichtig oefenen met mijn pols 😉

Het is een terugkerend verschijnsel (bewijs: Meer plaats in de vensterbank aub! en Nóg meer plaats in de vensterbank aub!): ik heb jaarlijks te weinig ruimte in mijn vensterbank. Want ik zaai ieder jaar weer allerlei planten, zoals tomaten, teunisbloemen, cosmea en vooral nog veel meer nieuwe meerjarigen voor mijn eigen tuinen en die van anderen. En natuurlijk soorten waarvan ik er nooit genoeg heb, zoals bieslook, bosaardbei, rankspinazie, zuring en brave hendrik 😀 Zodra ze verspeend moeten worden dan kom ik ruimte te kort en verzin ik iets om meer planten kwijt te kunnen. Maar dat heeft één groot nadeel: als ik meer planten kwijt kan, dan kweek ik er ook meer. En dus kom ik alsnog weer ruimte tekort 😳

Dit jaar hebben we de plantenschommel (voor degenen die hem niet van vorig jaar kennen, hieronder twee foto’s van de aanpak) maar eens geüpgraded naar een plank die bíjna over de hele breedte van het raam loopt. De plantjes in kleine zaaipotjes heb ik daarop gezet, zodat het geheel niet te zwaar wordt. Als lekbakjes gebruik ik trouwens afval: champignon-bakjes, boterkuipjes en alle dichte plastic bakjes die ik tussen ons afval en dat van mijn ouders kan. Die met gaten erin zijn mooie kasjes 😉 Zo, voor nu weer even genoeg ruimte. Volgend jaar dan maar het aantal verdiepingen uitbreiden?

Vensterbank plantenschommel3

Het plankje is vastgemaakt met een touw dat van het ene oog over de buis boven het raam naar het andere oog loopt. Halverwege en aan de andere zijde hetzelfde, zodat het gewicht verdeeld wordt.

Vensterbank plantenschommel4

Close-up van de buis boven het raam. De buis hangt op drie haken, aan iedere zijkant één (waarvan je er hier dus eentje ziet) en eentje in het midden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 25 april 2016 door in Algemeen, DIY's en getagd als , , , , .
%d bloggers liken dit: