Iris' Garden Ecology

Blog. Want een betere wereld begint in de eigen tuin!

Tuindagboek: druk, druk, druk

Salie

Pffff… wat heb ik het druk. Ik heb geen tijd om in mijn tuin te zijn!

Tuin? Wat is dat? Oké, dat kan ik niet zeggen, ik werk met tuinen. Maar al een tijdje niet meer in die van mij. Ik kom er gewoon niet aan toe! Er staan al een paar weken heel wat plantjes in containers op me te wachten, die nodig de grond in moeten. Ik ben van plan een stuk dat ik ooit tijdelijk had beplant te voorzien van zijn lange-termijn beplanting. Bosaardbei, boskaardenbol, daglelie’s, Roomse kervel, waterpeper, munt, adderwortel… Maar ik kom er maar niet aan toe. Zakjes zaden hangen in afwachting aan de deur van de voorraadkast. Dat was toch niet zo’n geniale plaats, want ik kan ze nu nog planten en nu steeds als ik iets pak, denk ik “O, ja, wanneer ga ik dat nou eens doen?” “Geen idee,” antwoord ik mezelf dan. Het blijkt dus meer een manier om mezelf te pesten dan me te herinneren dat ik weer eens de tuin in moet. Maar ja, ik heb ook geen tijd om te bedenken waar ik ze dán laat.

Het is jammer, maar gelukkig ook weer niet zó erg. Ik heb iets leuks om naar uit te kijken en in de tussentijd zie ik -bij klanten- allerlei dingen op papier en in de tuin verschijnen waar ik blij van word. En het is niet zo dat ik helemaal niet met mijn eigen tuin bezig ben. We willen graag kippen – al héél lang, man, baby en ik vinden ze veel te leuk en we willen eitjes van echt blije kippen – maar dat vergt voorbereiding. En dat kan ik op papier doen, even snel tussendoor. Zo kan ik in ieder geval over mijn tuin dromen. En dat dromen in en over de tuin, dat is toch het allerleukste deel, vind ik.

3 reacties op “Tuindagboek: druk, druk, druk

 1. Rita
  27 augustus 2015

  Ja druk, druk, druk….. ik heb het ook druk en in feite zou ik een zee van tijd moeten hebben, ik ben namelijk gepensioneerd en toch loop ik mezelf voorbij…
  prioriteiten stellen zeggen ze me, makkelijker gezegd dan gedaan
  maar ik volg je “garden” al een tijdje en vind het fantastisch en begin het zo bij mij toe te passen, eergisteren, gewoon opgeruimd, wa gesnoeid en snoeisel tussen de planten laten liggen, in kleine stukjes, kwerd er gewoon “happy” van, te netjes hoeft niet en het ziet er toch niet rommelig uit
  Dank je, ik blijf je biologisch tuinieren opvolgen en toepassen
  Zeg kan je zeggen welke mooie bloemen op de foto staan
  Tot ziens en geniet er van
  Rita

  • Iris Veltman
   27 augustus 2015

   Haha leuk om te horen! En bezige bijtjes vinden altijd wel wat te doen volgens mij 😉 De bloemen op de foto zijn van salie ‘hot lips’, ze zijn normaliter wit met een rode rand, maar afhankelijk van de temperatuur en tijd van het jaar zijn ze soms volledig rood en andere keren helemaal wit.

 2. iete
  31 augustus 2015

  Herkenbaar Iris, ik vond dat de tuin het maar even zelf moest doen. Zojuist een rondje gelopen en ja hoor, zelf gedaan. Alleen bij de winde moest ik direct ingrijpen, verder komt het wel. Als ik voor netjes zou gaan, had ik nu een hoveniersteam nodig. Groet, Iete

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 27 augustus 2015 door in Tuindagboek en getagd als , , , , .
%d bloggers liken dit: