Iris' Garden Ecology

Blog. Want een betere wereld begint in de eigen tuin!

Tuindagboek: katten, honden en permies

Sintel in bak

In de categorie ‘tuindagboek’ schrijf ik over wat me in de tuin is overkomen. Deze keer: samen tuinieren met katten en honden.

Mij is opgevallen dat Permacultuur-tuin rondleidingen door Permacultuur-mensen (‘permies’) op YouTube vaak eenzelfde patroon volgen. En dat gaat dan als volgt: “Dit is plant A, die is eetbaar en nuttig want doet ook X en Y. Dit is ons water-opvangsysteem, die ook dienst doet als zus en zo. En dit is onze kat…. Die doet eigenlijk niets.” En daarop zie je beelden van een kat, die heerlijk ligt te luieren en zich van alle goede bedoelingen niets aantrekt. Heel herkenbaar voor mij, met mijn twee katten. Een rondleiding zou bij mij precies hetzelfde gaan.

Maar ze doen niet helemaal niets. Vrijdag was ik in de tuin aan het rommelen en om de beurt kwamen ze even langs om mijn werk te controleren. Als mijn werk door de inspectie heen kwam dan kreeg ik kopjes. Zo niet, dan werd dat bestraft: de tuinpanter keert me de rug toe en de tuintijger gaat gewoon bovenop mijn werk liggen. Ik zie mijn katten dan ook meer als mijn (zeer strenge maar ook zeer vriendelijke) werkopzichters. Zijzelf zien zich misschien meer als CEO.

Zaterdag heb ik weer getuinierd, dit keer met een hond. We waren met een groep in de tuin van PermacultuurCentrum Haarlem een zaaibed aan het klaarmaken. Toen moest de grond wat worden losgemaakt, maar niemand had de juiste werktuigen bij zich. Maar hé, we hebben een hond! Zou die willen graven? Ja, dat wilde hij wel. Hond blij, wij blij. Zie je, ook huisdieren passen binnen Permacultuur. Of het nou is als CEO, opzichter of als milieuvriendelijke graafmachine.

'Inspectie' tijdens beplanten

‘Inspectie’ tijdens het beplanten…

Tijdens het kantoorwerk...

En tijdens het kantoorwerk…

Zoals iedere goede CEO controleren of ik niet te lang pauze neem...

Zoals iedere goede opzichter controleren of ik niet te lang pauze neem…

De beste kantoorplek natuurlijk.

De beste kantoorplek natuurlijk…

Hèhè, de opzichter is eindelijk tevreden!

De CEO is tevreden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 10 augustus 2015 door in Tuindagboek en getagd als , .
%d bloggers liken dit: