Iris' Garden Ecology

Blog. Want een betere wereld begint in de eigen tuin!

Tuindagboek: wikken en wegen over rondleidingen

wpid-wp-1435319311148.jpegIn de categorie ‘Tuindagboek’ schrijf ik over wat me in de tuin is overkomen. Ik trap af met mijn terugkerende probleem: wat vertel ik tijdens een rondleiding?

Rondleidingen door mijn tuin maken mij altijd zenuwachtig. Ja, eerlijk waar. Ik vind het super om te doen, maar van tevoren sta ik mezelf op te vreten. Wat moet ik vertellen? Waar begin ik? Ik kan namelijk nooit alles over mijn tuin vertellen, hoe het in elkaar zit en hoe het werkt, wat de gedachtes erachter zijn, de ontwikkelingen, de ervaringen… Een vlugge blik op mijn blog geeft wel een idee waarover ik allemaal nadenk voor mijn tuin. Mijn man val ik er na 4 jaar tuin ook nog steeds mee lastig. Het is niet zomaar een mooi tuintje, het is een complex ontwerp, wat ik ook graag eer aan wil doen als ik mensen erover vertel. En daarom vind ik het achteraf altijd jammer dat ik niet was toegekomen aan de dingen die ik níet heb verteld. En schiet het één na het andere onderdeel me te binnen wat ik nog had kunnen toevoegen. Maar volgens mij ben ik niet de enige en is het sowieso een nadeel aan Permacultuurtuinen, voedselbossen en dergelijke. Leg die onderwerpen op zich maar eens in één zin uit.

Gisteravond kwam het clubje van Permacultuurcentrum Haarlem langs voor vergaderen en om mijn tuin te zien. We hebben uiteindelijk ongeveer een uur over de rondleiding gedaan geloof ik. En dat is lang, als je bedenkt dat mijn voor- en achtertuintje samen krap 100 m2 zijn. Het werd zelfs al donker. Jammer, we waren amper bij de beplanting zelf gekomen. De vreemde dieren die ik steeds tegenkom waren nog lang niet ter sprake. Ik had ook nog een vraag voor ze, die ik op dat moment was vergeten. Maar het was wél een geslaagde avond, vind ik. En toch denk ik nu: o ja, dat was nog een interessante geweest, en o ja, dat. En jammer van dit en dat. Er valt nog zoveel te zien en te vertellen.

En zo gaat dat dus standaard. Maar gelukkig heb ik mijn blog, waarop ik mijn ei kwijt kan.

2 reacties op “Tuindagboek: wikken en wegen over rondleidingen

 1. Ingrid Tuinambassadeur
  26 juni 2015

  Leuke blog! Kan ik me abonneren?

  • Iris Veltman
   26 juni 2015

   Wauw, wat een compliment 🙂
   Je kunt via sociale media mijn pagina volgen, of via de e-mail meldingen krijgen van nieuwe posts door je emailadres achter te laten bij het menu ‘+ volg’. Deze grijze knop moet ergens op de pagina staan, bij tablet en mobiel staat hij rechtsonder. Ik wens je veel leesplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 26 juni 2015 door in Tuindagboek en getagd als , , .
%d bloggers liken dit: