Iris' Garden Ecology

Blog. Want een betere wereld begint in de eigen tuin!

Nóg meer plaats in de vensterbank aub!

Vensterbank plantenschommel1

Oké, het is een terugkerend verschijnsel. Maar ik heb weer eens ruimte tekort voor mijn zaailingen en ditmaal heb ik weer een ‘creatieve’ oplossing bedacht…Een jaar geleden plaatste ik ook al een bericht over dat ik te weinig ruimte had (Meer plaats in de vensterbank aub!). Om het probleem op te lossen had ik een metalen buis boven mijn raam gehangen en daaraan ‘plantenschommeltjes’ gemaakt (dat zijn dus de kleine doorzichtige bakjes met plantjes erin, beschrijving in de link). Dit jaar heb ik ze weer gebruikt. Maar dat betekent dus ook dat ik meer ga kweken en dat ik dus wéér ruimte tekort kom…

Nu heb ik weer een nieuwe oplossing: een extra plankje! Opgehangen aan de buis boven het raam (heel handig en gelukkig is de constructie sterk genoeg). Ik heb dus (voor even) weer voldoende ruimte! Ben benieuwd wat mensen die buiten langslopen ervan denken…. 😉

De plantcontainers zijn overigens bewaard van eerdere aankopen, net als de opvangbak waarin de containers op de schommel zitten. Verder gebruik ik veel plastic bakjes van bijvoorbeeld champignons, koekjes en fruit. Zo heb ik van een pruimenbakje een mini-kas gemaakt en door oude 2-liter melkpakken doormidden te knippen heb ik ruime waterdichte containers. En ik heb een vaste kas van goed stevig plastic, die ik echt jaren achter elkaar kan gebruiken. Naast alle spullen die ik recycle is dat ding toch wel erg fijn.

Vensterbank plantenschommel2

Dit is hoe het er in z’n geheel uit ziet.

Vensterbank plantenschommel3

Het plankje is vastgemaakt met een touw dat van het ene oog over de buis boven het raam naar het andere oog loopt. Aan de andere zijde hetzelfde.

Vensterbank plantenschommel4

Close-up van de buis boven het raam. De buis hangt op drie haken, aan iedere zijkant één (waarvan je er hier dus eentje ziet) en eentje in het midden.

3 reacties op “Nóg meer plaats in de vensterbank aub!

 1. iete
  13 april 2015

  Slim! Als ik langs zou lopen, zou ik vol bewondering gaan loeren hoe je dat voor elkaar hebt gekregen.

  • Iris Veltman
   17 april 2015

   Haha ik heb nog niemand voor mijn raam zien staan! Maar dat kan ook komen omdat ze hier niet anders gewend zijn van mij 🙂

 2. Pingback: Nog véél meer plaats in de vensterbank aub! | Iris' Garden Ecology

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 13 april 2015 door in Algemeen en getagd als , , , , .
%d bloggers liken dit: