Iris' Garden Ecology

Blog. Want een betere wereld begint in de eigen tuin!

Grappig: vogelhuisje in een plantenbak

corsica-birdgarden-i9

foto: Elho

Ik was van de week bij de Intratuin en daar zag ik dit grappige vogelhuisje/plantenbak en die moest ik even delen. Een leuk idee, hij staat op mijn verlanglijstje. Het huisje kan er makkelijk uit om schoongemaakt te worden en door de planten aan weerszijden geeft het een prettige omgeving voor de vogeltjes. Wel een beetje mooie hangende planten of iets dergelijks erin planten hè, niet zoals de Intratuin deed  (zie plaatje hieronder) want dat slaat een beetje de plank mis wat de vogeltjes betreft. Bijvoorbeeld Campanula, een hangplantje dat ook insecten lokt zodat de vogeltjes tussendoor kunnen snacken.

Geschikt voor meesjes en musjes: Elho Corsica Bird Garden, €19,95. Update: vandaag (23 maart) zag ik ‘m ook bij tuincentrum Ranzijn maar dan voor €17,95.

Elho Corsica bird garden

2 reacties op “Grappig: vogelhuisje in een plantenbak

 1. Tom
  26 oktober 2015

  Hi Iris, Zou het de nestelende vogeltjes niet storen als je telkens de planten in de bak water moet komen geven? Ziet er wel mooi uit.

  • Iris Veltman
   26 oktober 2015

   Hoi Tom, dat is een goede opmerking! Ik kies zelf sowieso graag voor planten die ik geen water hoef te geven (Sedum bijvoorbeeld) tenzij ik de bak op een waterschaal kan zetten (ik ben lui). Dus planten die (in het voorjaar) vaak bewaterd moeten worden zijn in dit geval inderdaad niet zo handig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 19 maart 2014 door in Algemeen en getagd als .
%d bloggers liken dit: