Iris' Garden Ecology

Blog. Want een betere wereld begint in de eigen tuin!

Tuindagboek: kus voor de bij

bij van plukkieIn de categorie ‘Tuindagboek’ schrijf ik over wat me in de tuin is overkomen. Deze keer: de tuin klaarmaken voor een kleine ontdekker.

Vandaag gaf mijn zoontje (nu 1,5 jaar) een bij een hele dikke kus. Oké, het was de metalen bij op een prikker van de foto hierboven, maar alsnog ^^’ Hij is gek op die bij en hij weet ook al heel goed wat voor geluid ze maken (‘bezzzzzzzzzziiii’ doet hij als hij een bij ziet). Regelmatig zit hij voor het raam naar de tuin te kijken, maar hij haalt ook graag zijn handjes door de plantjes en zéker als ze lekker ruiken. En ook zo schattig: zijn beste vriend is een kikkerknuffel. Het mag dus duidelijk zijn dat hij niet verwisseld is bij de geboorte.

Nu hij groot genoeg is om zelf rond te banjeren heb ik een plannetje gemaakt voor het terras achter het huis. Er moet een afscheiding komen (liefst een vrolijke), die voorkomt dat hij de rest van de tuin in sjeest en ik hem vanuit huis goed in de gaten kan houden als de pui open staat. We hebben een zandbak voor hem en een eigen tuinstoeltje. Daarnaast ben ik allerlei volledig eetbare planten aan het kweken voor het groene strookje tussen het terras en de verhoogde border erachter (o.a. zuring, mitsuba en brave hendrik en munt staat er al). Dan hebben we nog een windmolentje en drie van die prikkers: een bij, een lieveheersbeestje en een kikker. Zo heeft hij straks een mooi en veilig stukje om alvast kennis te maken met de tuin en plantjes en beestjes, zonder dat het meteen overdonderend is en we hem steeds kwijt zijn. Als hij dan wat groter is, dan kan hij de rest van de tuin gaan ontdekken.

Ik hoop dat hij zich hiermee straks heel fijn kan vermaken en met planten en dieren leert omgaan. En vooral dat hij zich Indiana Jones waant in een spannende jungle waarin van alles te ontdekken valt. Voor mij is het in ieder geval al erg leuk om over na te denken: je wordt er toch zelf ook weer een beetje kind van.

2 reacties op “Tuindagboek: kus voor de bij

 1. Tom
  18 maart 2016

  Hi Iris. Jouw weelderig groene tuin vol geuren, kleuren en leven moet een waar paradijsje zijn voor die kleine bengel. Oneindig veel meer te zien en te ontdekken dan in een tegeltuintje, toch? 🙂

  • Iris Veltman
   18 maart 2016

   Hoi Tom, ja dat denk ik toch wel. We kopen vaak kant en klare spullen voor ze maar uiteindelijk is zelf spelletjes maken en ontdekken het leukste 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 18 maart 2016 door in Tuindagboek.
%d bloggers liken dit: