Iris' Garden Ecology

Blog. Want een betere wereld begint in de eigen tuin!

Tuindagboek: de trofee

wpid-wp-1436522118283.jpeg

In de categorie ‘Tuindagboek’ schrijf ik over wat me in de tuin is overkomen. Deze keer: een trofee -maar niet de mijne.

De prachtige grote libelle op de foto had ik gisteren op bezoek. Alleen was het niet echt vrijwillig. Het was namelijk mijn kat die er trots mee kwam showen… Ze legde hem voor mijn voeten neer en gedroeg zich zoals alleen een kat kan doen bij zoiets – mauwend met haar kop fier in de hoogte en de blik van een leeuw in haar ogen. Dat vertaal ik als: “Ik ben de beste, de grootste, de trotse overwinnaar, buig voor mij.” Klein beetje arrogant, maar dat hoort bij katten geloof ik.

De libelle was wat in shock, maar bewoog en reageerde wel. Hij zag er nog gaaf uit, alleen was één vleugel wat verfrommeld. Heel voorzichtig heb ik met duim en wijsvinger de vleugel weer recht geknepen. Ik weet dat je er niet aan moet zitten, maar anders had hij sowieso geen kans gehad. Daarna heb ik hem mijn planten gezet, om uit te rusten. En toen ik later ging kijken was hij weg.

Hopelijk is de libelle zelf weggevlogen. Het zou niet het eerste dier zijn dat ik van mijn tuinpanter heb gered, ik heb inmiddels aardig wat wilde-dieren-EHBO ervaring. Dan zeg ik altijd: “Sorry beestje.” en gooi daarna maar weer wat extra vogelvoer in het vogelhuisje. Ter compensatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 10 juli 2015 door in Tuindagboek en getagd als , .
%d bloggers liken dit: