Iris' Garden Ecology

Blog. Want een betere wereld begint in de eigen tuin!

‘Bottle tower gardening’

Bottle tower gardening

Een idee voor mensen met balkon of weinig ruimte! Op YouTube kwam ik een filmpje tegen waarin ze van  gebruikte plastic flessen een heel simpele verticale tuin hebben gemaakt met allemaal eetbare plantjes. En ze leggen uitgebreid uit hoe ze dat doen.

Het is niet de mooiste constructie, maar wel een efficiënte. Bij mij inspireert het idee vooral; het kan op zoveel manieren, ik ga dit zeker op een aangepaste manier uitproberen -misschien met de lege melkflessen die ik dankzij mijn melkdrinkende man in overvloed heb?

Een paar tips om het mooier te maken: kies vooral planten die breed uitgroeien (ze kweken in het filmpje bijvoorbeeld basilicum, sla en kool) en zet er hier en daar een klimplant of kruiper met langere hangende ranken tussen zoals aardbeien, kruipende rozemarijn of bonen. Daardoor wordt het plastic meer aan het zicht onttrokken.

Hier vindt u de link: Bottle tower gardening

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 20 januari 2014 door in DIY's, Eetbare planten kweken, Praktische tuintips en getagd als , , .
%d bloggers liken dit: