Iris' Garden Ecology

Blog. Want een betere wereld begint in de eigen tuin!

Archimedes showt het belang van dieren-trappetjes [filmpje]

Denk aan trappetjes in en uit de vijver en ook uit zitkuilen, zoals bij mij. Voor de minder handige dieren in de tuin – zoals onze Archimedes de pad – toch wel een must. Hier kun je zien waarom.

Ik zat lekker in de zitkuil. Ineens wandelt daar Archimedes voorbij (waar kwam ze vandaan?) Ze besloot het trappetje richting de vijver te nemen. Dus greep ik snel mijn mobiel erbij. Het beeld heeft een wat rode gloed vanwege het schaduwdoek dat boven ons hing en ik heb een heel stuk tussendoor moeten wegknippen omdat Archimedes halverwege besloot om nog eens over het leven te mijmeren (vandaar de naam Archimedes), maar zoals gewoonlijk zorgden de fratsen van mijn tuinkoningin weer eens voor een vermakelijk – en leerzaam – filmpje! Enjoy!

 

4 reacties op “Archimedes showt het belang van dieren-trappetjes [filmpje]

 1. margreet hirs
  7 mei 2018

  Leuk, Iris! En aandoenlijk ook dat geklauter met die dikke pens van hem!
  groet, margreet

 2. De Fruitberg
  8 mei 2018

  Hij zit op een driehoekige steen op de foto bovenaan. Zeker dat hij niet Pythagoras heet?

 3. Jesse
  26 mei 2018

  Ik lurk hier al een tijdje (ok ben schuldig aan al je posts in een weekend achter elkaar door bingen) en zeker Archimedes’ grollen en beslommeringen zijn erg vermakelijk.
  Afgelopen week op een nieuw stuk moestuin: ik was wat aan het proberen met karton als sheet mulch en had nog een deel toegedekt gelaten. Prachtige verstopplek voor naaktslakken natuurlijk en dat heb ik geweten. Eén dag (nacht?) na het uitplanten van de bonen, courgettes en pompoenen was zo ongeveer de helft van de planten kaalgevreten. Ik zou nooit slakkenkorrels strooien maar toch balen als zo je opgekweekte plantjes in no time naar de Filistijnen gaan.
  Dus snel alle karton gaan verwijderen, de tientallen slakken verzameld in een bak om ze een stukje verderop in een bosje weer uit te zetten, en toen zag ik opeens iets bewegen in de grond: een pad die zich snel ingroef om zich te verstoppen. En in een ander bed nog eentje! Dus ik heb nu ook een soort van Archimedes en Hypatia, of zoiets. Ik ga dit weekend snel een poeltje voor ze maken. En hoewel de moestuin niet direct bij ons huis ligt, en ik ze dus vast niet vaak zal terugzien, zal ik dan toch eraan denken hoe ze net zo onhandig rondkruipen en klimmen. Ik zal zorgen voor een mooi trapje 🙂

  • Iris Veltman
   28 mei 2018

   Het blijft vervelend hoor, je kleine plantjes opgeven aan de slakken. Vraat is hier minimaal en dat vindt ik prima, maar als ze aan de kleintjes komen wordt ik inderdaad niet blij.
   Bij ons in de vijver is in ieder geval een heel leger aan versterking aan het groeien in ieder geval 🙂 Op naar de minipadjes!
   Heel leuk dat je ook twee padden hebt!!! En geloof mij maar, met zo’n poeltje zijn ze heeel erg blij 🙂 Veel plezier met het paddenspotten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 7 mei 2018 door in Algemeen, Ecologisch tuinieren.
%d bloggers liken dit: