Iris' Garden Ecology

Blog. Want een betere wereld begint in de eigen tuin!

Lekker fris: kruidenwater

wpid-wp-1437077035241.jpegIk ben even met vakantie (in eigen tuin) dus mijn blog staat even droog. Geen nood, met dit fijne recept kunt u uw dorst lessen!

Één van mijn favorieten tijdens warm weer: kruidenwater! En super simpel te maken. Echt, u zult versteld staan van de kruidige smaak.

Nodig:

  • Fles of kan
  • Water
  • Kruiden naar keuze

Het is heel makkelijk. Begin ongeveer twee tot anderhalve dag van tevoren. Doe een flinke bos kruiden in de kan, vul met water en zet het geheel in de koelkast. Op het moment dat u het wilt gebruiken haalt u de kan uit de koelkast: klaar om te drinken. Zo simpel maar zo lekker!

Mijn favoriete combinaties zijn deze (op 1 liter water):

  • Fris citroenwater: 4 flinke takken citroenmelisse + 2 takken pepermunt/ Marokkaanse munt
  • Fruitig water (mango/banaan) met een twist: 3 takken honingmeloensalie + 4 takjes bananen munt + 1 tak pepermunt/ Marokkaanse munt

Maar met het recept is oneindig te experimenten. Denk bijvoorbeeld aan dropplant, kamperfoeliebloemen, rozenblaadjes, lavendel, tijm, schijfjes citroen/sinaasappel/meloen…

Tot slot één tip. Mocht u kruidenwater in flessen doen, dan moet u de kruiden later ook weer door de smalle opening eruit kunnen halen. Ik gebruik hiervoor Chinese eetstokjes (hoewel je daar natuurlijk dan wel mee om moet kunnen gaan…). Dat is het enige ingewikkelde aan dit recept. Maar het gepiel zeker waard!

Eén reactie op “Lekker fris: kruidenwater

  1. Pingback: Hmmmm…. Ideeën voor kruidenwater | Iris' Garden Ecology

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 16 juli 2015 door in Recepten en getagd als .